Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…

Reguli pentru a fi om


1. O sa primeşti un corp. S-ar putea să-ţi placă, s-ar putea să-l urăşti, dar e al tău şi va trebui să-l păstrezi până la sfârşit.

2. Vei învăţa multe lucruri. Eşti înscris cu normă întreagă, la o şcoală informală numită “viaţă”.

3. Aici nu sunt greşeli, doar lecţii. Creşterea e un proces de încercări, erori şi experimente. Experimentele eşuate fac şi ele parte din acest proces, la fel ca şi cele care în cele din urmă dau rezultate.

4. Lecţiile se repetă până le vei învăţa. O lecţie îţi va fi prezentată în diverse feluri, până când o vei fi învăţat. Când ai învăţat-o, poţi trece la lecţia următoare.

5. Lecţiile nu se termină niciodată. Nu există nici o parte a vieţii care să nu conţină lecţiile sale. Atâta timp cât eşti viu, vor mai fi lecţii de învăţat.

6. Nu există loc mai bun decât “aici”. Atunci când “acolo” devine “aici”, vei obţine alt “acolo” care îţi va părea din nou mai bun decât “aici”.

7. Ceilalţi oameni sunt o oglindă a ta. Nu poţi aprecia sau dezaproba ceva la o persoană, decât dacă e ceva ce îţi place sau urăşti la tine însuţi.

8. Ce vei reuşi să faci cu viaţa ta depinde doar de tine. Tu ai şi uneltele şi resursele de care ai nevoie. Tu hotarăşti ce vei face cu ele. Alegerea îţi aparţine.

9. Răspunsurile tale se află chiar în tine. Răspunsurile vieţii se află în tine. Tot ce trebuie să faci este să priveşti, să asculţi şi să crezi.

10. Vei uita toate acestea la naştere. Ţi le poţi aminti dacă vrei, dezlegând spirala dublă a cunoaşterii interioare.
(Cherie Carter Scott)

Comments on: "Reguli pentru a fi om" (5)

  1. Aminteste-ti ca lucrurile mici si bucuriile simple sunt cele care conteaza cu adevarat in viata!

  2. Le-am copiat, sa stii. Vreau sa i le dau fiului meu, cu speranta ca o sa-l conving sa nu mai fie speriat de atmosfera de la scoala, de „afara”, de ceilalti…

  3. Foarte bine, draga mamica. Problema e ca in ziua de azi copiii nu mai sunt ca altadata. In general se afla la extreme: ori prea nesimtiti, prea rai, prea infatuati sau foarte timizi, introverti si batjocoriti de ceilalti. Nici virtutile nu mai sunt ce-au fost! Ar fi bine macar unii dintre noi sa invete sa-si mentina echilibrul in acte, fapte si emotii.

  4. Stii, uneori ma simt vinovata ca nu stiu sa-l invat sa fie rau, cu mult tupeu. Il invat tot timpul cum sa se apere, cum sa evite. Nu am stiut niciodata cum sa atac… o problema. (doar rezolv problemele cand apar.)

  5. @ nevers

    trebuie sa-l inveti sa aiba tupeu, altfel va fi o victima!

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: