Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


IATA CINE DA LUMII LECTII DE DEMOCRATIE SI PORNESTE RAZBOAIE IN NUMELE EI!!!

O scrisoare deschisă semnată de zeci de profesori ai facultăţilor de drept şi psihologie din marile universităţi americane cere încetarea tratamentelor „inumane, ilegale şi imorale” la care este supus soldatul Bradley Manning, cel care a sustras informaţiile Pentagonului şi Departamentului de stat, publicate ulterior de WikiLeaks.

„Dezvăluirile WikiLeaks au ajuns în toare colţurile lumii. Acum, întreaga lume se uită la ceea ce face America, nu la ceea ce spune America”, se arată în scrisoare.

De nouă luni, Manning este închis în celulă timp de 23 de ore pe zi. În ora care rămâne, el se poate plimba în cerc într-o altă cameră, în care nu se află niciun alt deţinut. El nu are voie să aţipească sau să se relaxeze în timpul zilei şi trebuie să răpspundă afirmativ la întrebarea „Eşti OK?” la fiecare cinci minute. Noaptea, el este trezit şi întrebat „Eşti OK?” de fiecare dată când se întoarce cu spatele spre uşa celulei sau îşi acoperă faţa cu pătura. În ultima săptămână, el a fost obligat să doarma complet dezbrăcat şi să stea astfel în faţa celulei, pentru inspecţie, iar pe viitor va trebui să renunţe la haine pentru a purta un halat”, se arată în scrisoare.

„Aceste tratamente au fost considerate o violare a amendamentului opt, care interzice pedepsele crude şi neobişnuite şi ale celui de al cincilea amendament, care nu permite pedeapsa fără judecată (…) În cazul soldatului Manning s-a decis aplicarea unui regim de maximă siguranţă şi a unui regim care să prevină automutilarea. El spune însă că rapoartele administrative îl descriu drept un deţinut care nu crează probleme şi care nu necesită conditii de maximă securitate. Psihiatrul închisorii a început să ceară scoaterea lui Manning din acest regim, în urmă cu o lună. Cu o replică orwelliana, purtătorul de cuvânt al comandantului închisorii a refuzat să explice regimul de nuditate forţată „pentru că a discuta aceste detalii ar fi o violare a intimităţii lui Manning.”

„Dacă Mannig este vinovat, să fie judecat, condamnat şi pedepsit conform legii. Dar tratamentul care i se aplică trebuie să respecte Constituţia. Nu există nicio scuza pentru tratamentul degradant şi inuman dinaintea procesului. Aşa cum a spus recent (şeful departamentului de afaceri publice al Departamentului de Stat) PJ Crowley, măsurile sunt „contraproductive şi idioate”. Iar Crowley a fost obligat să demisioneze pentru că a spus adevărul”, se mai arată în scrisoarea amintită.

Sursa: Cotidianul

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: