Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…

Linderhof Castle, Bavaria


Castelul Linderhof a fost construit de către regelele Ludovic al II-lea al Bavariei (Ludwig al II-lea) în mijlocul unei regiuni muntoase din Bavaria de sud, aparținând comunei Ettal. Impresionat de Castelul Versailles din Franța, primele planuri au luat naștere în anul 1857. Dar, o copie a castelului Versailles nu s-a putut realiza aici, ci în altă parte a Bavariei (castelul Herrenchiemsee de pe insula Herreninsel, aparținând de comuna Chiemsee).

În anul 1869 Ludovic al II-lea a primit spre folosință zona Linderhof, unde tatăl său, Maximilian al II-lea, avea o Casă Regală de vânătoare. Sub îndrumarea arhitectului său, Georg Dollmann, au început lucrările la Castelul Linderhof, care urma să devină nu un castel reprezentativ pentru Bavaria, ci mai degrabă un refugiu pentru regele Ludovic, al cărui caracter retras era mereu în căutare de locuri care să îi ofere liniștea și protecția necesare afirmării personalității sale singuratice. Tot așa s-a întâmplat și cu castelele Neuschwanstein și Herrenchiemsee.

Castelul Linderhof a fost singura construcție de acest gen începută in timpul domniei regelui Ludovic al II-lea și care a fost și terminată până la moartea sa tragică de la 13 iunie 1886, când s-a înecat la Berg (în condiții până astăzi neclarificate) în lacul Starnberg.

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: