Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


Neuronii ne sunt afectati de toate vaicarelile celor din jurul nostru, de negativism si de pesimism, sustine antreprenorul Trevor Blake.

Acesta, in cartea sa intitulata „Three Simple Steps: A Map to Success in Business and Life”(Trei pasi simpli: o harta a succesului in afaceri si in viata) prezinta un studiu stiintific interesant. A ne expune la negativism mai mult de 30 de minute pe zi, in viata reala sau prin intermediul televizorului, ne afecteaza inteligenta.
Ascultarea vaicarerilor distruge neuronii
Acest rezultat nedorit se datoreaza distrugerii progresive a neuronilor din hipocamp (parte a creierului implicata in stocarea amintirilor): „Aceasta parte a creierului ne ajuta si la rezolvarea problemelor”, explica Trevor Blake. „A fi expusi fara incetare la negativism poate perturba serios aceasta zona”, sustine el. Trevor Blake ne sfatuieste sa fim atenti la oamenii care au obiceiul de a se vaicari frecvent, deoarece nu problemele expuse afecteaza creierul, ci modul de a fi al acestor persoane.  „Exista o mare diferenta intre a fi atent la ceva care nu merge bine si a asculta lamentarile cuiva. In mod frecvent, oamenii care obisnuiesc sa se planga nu vor solutii. Ei vor doar sa va atraga in aceasta stare de nemultumire.
Tactici de protectie
Potrivit autorului, chiar si a asculta in mod pasiv plangerile unor astfel de oameni dauneaza creierului. Pentru a evita astfel de situatii, Trevor Blake ofera si solutii. In primul rand, daca este posibil ar trebui sa-i tinem la distanta pe oamenii vesnic nemultumiti. In masura in care, prin natura relatiilor sociale sau de familie, nu reusim acest lucru, ar trebui sa cerem negativistilor sa inceteze cu vaicarelile si sa gaseasca solutii concrete pentru problemele pe care le expun. In ultima instanta, trebuie sa facem apel la „tehnici mentale de protectie”. Autorul detaliaza: „Cand sunteti luati cu asalt de plangerile si de nemultumirile unei persoane, detasati-va de conversatie si retrageti-va imaginar in locul dvs. preferat. Sau incercati sa vizualizati cu intensitate un glob invizibil de sticla care va protejeaza„.
 

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: