Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…

CELE 7 STRATURI ALE AUREI


chakra-diagram

Aura este câmpul de energie luminoasă (corpul bio-plasmic) care înconjoară corpurile însufleţite, binecunoscut sub numele de corp eteric. Aura  oamenilor este similară unui halo în jurul capului sau unei aureole încadrând întregul corp, asemeni unui ou.

Plasma este un gaz ionizat sau, altfel spus, o masa de gaze încărcată cu particule pozitive și negative, diferită de plasma sanguină.  Este o colecție încărcată de particule care răspunde puternic și colectiv la câmpuri electromagnetice, luând diverse forme de gaz cum ar fi norii sau ionii. Deoarece particulele plasmei sunt încarcate electric (în general fără electroni), este frecvent descrisă ca un „gaz ionizat.”

Corpul bio-plasmic este un organism energietic  viu alcătuit din materie subtilă invizibilă sau materie eterică. Toate lucrurile vii (oameni, plante, animale etc) sunt alcătuite dintr-o combinație complexă de atomi, molecule şi celule. Coexistenţa acestor ingrediente generează un câmp magnetic mare de energie care poate fi simțit și chiar văzut.

Apropierile electro-magnetice ale energiilor cu densități diferite pătrund în corp și emană anumite culori cand ies din corpul fizic al unei persoane vii,  formând straturi aurice. Unele dintre aceste straturi urmează conturul corpului în timp ce altele formeaza un oval, cunoscut sub numele de oul auric.

„Oul auric” emite la o distanţă aproximativa de 60 de centimetri în exteriorul  organismului şi la 90 de centimetri pe toate laturile acestuia. Oul auric se extinde deasupra capului şi sub picioare, inclusiv în pământ.

Energiile emanate reflectă ceea ce faci și cine eşti, ele fiind continuu afectate de mediul tău înconjurator și de stilul de viață. De asemenea, reflectă sănătatea ta (de multe ori înainte de debutul simptomelor bolii), caracterul, activitatea mentală și starea emoțională.

Unii psihologi talentați și persoanele intuitive văd clar Aura, altii doar le „simt”. Aura apare ca o lumina colorată în jurul unei fiinţe sau ca o emoție ce poate fi simțită, percepută instantaneu.

Culoarea Aurei poate semnifica sănătatea, starea de spirit, emoţii, provocări şi sensibilităţi psihice ale oamenilor și animalelor. O aură poate avea mai multe culori și curge liber în mai multe straturi, fiind într-o continuă schimbare.  Aceste straturi se întrepătrund și totodată transmit informații în mediul extern prin intermediul celor şapte centri energetici numiţi chakre.

Aura are șapte straturi principale care reflectă bunăstarea fizică, emoțională, mentală și spirituală a unei persoane. Energiile vibrationale ale gândurilor, emoţiilor, cele de conștientizare a stării de bine, spiritualitatea și experiențele din trecut se regasesc în straturi diferite ale aurei.

CELE ȘAPTE STRATURI ALE AUREI

1. STRATUL ETERIC

Conectat la chakra rădăcină (situată în partea de jos a coloanei vertebrale – centrul energiei kundalini),  este cel mai uşor de văzut, emană o culoare alb- albastruie, conturând corpul  pe o lăţime între 2,5 -5 cm şi   reflectă sănătatea, siguranţa și bunăstarea corpului fizic.

2. STRATUL EMOȚIONAL

Conectat la chakra sacrală (situată în partea inferioară a abdomenului, la o distanţă de aproximativ 2,5 cm mai jos de buric), are culoarea curcubeului sau este reprezentat prin norişori coloraţi, conturează corpul pe o lăţime de vreo 6 cm și exprimă emoții, sentimente, sexualitate, abundenţă și experiențe diverse.

Stratul emoțional este în continuă schimbare. Modificările sunt generate de schimbările constante ale stării de spirit ale persoanei dar şi de emoțiile predominante ale acesteia. Aura emoţională stochează ultimele emoții puternice dar şi pe cele dureroase sau spaimele. În stratul ei se pot descoperi şi zone întunecate care arată „cititorului” zonele sau emoţiile blocate ale persoanei analizate.

3. STRATUL MENTAL

Conectat cu chakra plexului solar (situat la jumătatea distanței dintre coaste și ombilic, fiind asociat cu pancreasul, ficatul, vezica biliară, splina, sistemul digestiv şi sistemul nervos). Acest strat auric se referă la logică, intelect, idei, conştiinţă și probleme de sănătate mintală.

Culoarea asociată cu chakra plexului solar este galbenul. Galbenul este simbolul minţii, intelectului, inteligenței superioare și înțelepciunii. Este o vibraţie pozitivă magnetică ce acționează ca un egalizator în condiții de iritabilitate ale sistemului nervos. Plexul solar este creierul sistemului nervos și, ca atare, este un centru de putere important care ar trebui să fie păstrat mereu într-un echilibru perfect.

Stratul mental emană o lumină strălucitoare galbena de 3 – 8 centimetri în jurul capului și al umerilor, extinzându-se în jurul  întregului corp. Intensitatea culorii se adâncește atunci când ne gândim și ne concentram pe sarcinile mentale. Ideile dominante și procesele de gândire puternice sunt profunde atunci când observăm că petele galbene au nuanţe diferite.  Chakra plexului solar este asociată cu elementul foc deoarece focul oferă căldură și confort dar în acelaşi timp poate provoca frică și teroare.

4. STRATUL ASTRAL

Conectat la chakra inimii, situat la 12 cm  distanță de corpul fizic, avand o  nuanță de roz trandafiriu, în special atunci când persoana este iubită sau împlinită în dragoste.

Chakra Inimii este centrul din care sunt emanate sentimentele de iubire. Aceasta este asociată şi cu alte emoții virtuoase cum ar fi: bucurie, fericire, sinceritate, respect, compasiune, înțelegere, generozitate,  iubire de sine, non-egoism.  Este chakra prin care ne conectam cu cei pe care-i iubim sau faţă de care avem anumite sentimente pozitive. Odată deschisă, legatura devine aproape indestructibilă,  de aceea oamenii suferă atât de mult atunci când rup o relaţie sau pierd o persoană dragă.

Aceasta chakra este centrul pozitiv (Yang) si energia Chi în organism. Potrivit lui Mantak Chia, partea stângă a chakrei inimii este de culoare roșie și încărcata pozitiv, partea dreaptă este de culoare verde închis și încărcată negativ, iar nucleul, care este centrul inimii, are culoarea albului pur.

Roșu corespunde în mod clar iubirii, în timp ce verdele semnifică funcționarea inferioară sau brută a corpului emoţional , reflectând în special axarea pe propriul sine, securitatea personală conferită de acumulările financiare, atașamentul față de posesiunile materiale, mândria fizică şi emoţională.  Albul semnifică puritatea spirituală.

Atunci când centrul inimii a fost complet deschis, devine canal pentru Iubirea universală. Budiștii o numesc Mahakaruna ( „Marea Compasiune„) iar creștinii ezoterici și teosofistii o numesc  „Constiinţa Hristică”.

5. STRATUL SPIRITUAL

Conectat la chakra gâtului, emană o lumină albastră strălucitoare şi poate fi perceput la unu – doi metri distanță de corpul fizic. Chakra gâtului este centrul voinței noastre. Aici se reflectă alegerile noastre făcute verbal, comunicarea şi creativitatea. Atunci când ne reprimăm mânia (chiar şi neexprimată verbal, doar gândită), ne este afectat laringele. Pentru a o păstra în echilibru trebuie să ne exprimăm în modul cel mai sincer şi să vorbim doar adevarul.

6. STRATUL CELESTIAL

Conectat la chakra dintre sprâncene (unde se spune că ar fi localizat al treilea ochi), emană culori irizate, pastelate şi sclipitoare, este situat la o  distanță de doi – trei metri de corp. Acest strat auric se referă la conștiința spirituală, amintiri și vise, reflectând subconștientul nostru. Este nivelul în care mintea fizică intră în conexiune cu mintea spirituală, calea noastra spre înțelepciune, învățarea lecţiilor necesare din propriile experiențe, abilitatea de a separa realitatea de fantezie sau de iluzii. Aici desluşim arta detaşării de orizontul mic catre Universul infinit, ne dezvoltăm raţionamentul intuitiv, primim imagini şi mesaje din astral.

7. STRATUL CAUZAL sau STRATUL CONSTIINŢEI COSMICE

Conectat la Chakra Coroanei aflat în partea superioara a capului, se referă la inteligenţa superioară, legătura cu conștiința divină și spirituală. Stratul de cauzalitate se extinde la trei – cinci metri distanță de corpul fizic și emană o lumină sclipitoare orbitoare aurie sau albă, în formă de ou. Acest strat protejează toate celelalte auri, ţinându-le împreună, având mai degraba efectul cojii de ou pentru gălbenuş şi albuş. Aici întâlnim un element specific: lumina interioară, ca sursă a inteligenţei superioare.

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: