Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


lucky pigTradiția prin care se spune că porcii aduc noroc – în special de Anul Nou – este aparent de origine teutona, neavand vreo legatura cu alimentul interzis (carnea de porc) din cultura araba si nici vreo origine in cultura iudaica. La sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20, imaginea unui porc alb (nereprezentand vreodata o rasă concreta, important era sa fie de culoare alba sau roz), este folosita ca talisman norocos în Germania, Austria, Anglia, Irlanda și la anglo-americani .

Proverbialul „porc în trifoi” echivaleaza invariabil cu prosperitatea financiară și bunăstarea. Această noțiune a apărut practic din realitatea agricola: porcii care trăiesc pe pășuni intinse, subzistă hranindu-se cu deșeuri agricole și reziduuri vegetale, au o fecunditate crescuta și sunt mai grași decat ceilalti crescuti in conditii diferite.

Talismanele norocoase cu porcusori pot fi găsite sub mai multe forme: montate in argint, aur sau amulete – brățară norocoasa, accesorii la gurile sticlelor de bautura special aranjate pentru sarbatori, ornamente pentru pomul de Craciun, decoratiuni sub forma de bomboane de marțipan, bomboane de mentă roz, cauciuc sau jucarii de plastic, ornamente de sticlă sau porțelan, pușculițe sau cărți poștale.

happy-new-year-dragonfly-boy-with-pigPorcusorul norocos ține în gură un trifoi cu patru foi  sau  are asezat lângă picioare un sac plin de bani. În Germania și Austria, porcul poate fi asociat si cu ciuperca norocoasa cunoscuta sub numele de Amanita muscaria.

porzellan-gluecksschwein-auf-pralinenherz-6149Glücksschweine

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: