Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…

Tribul Mursi din Etiopia


Tribul Mursi sau Mursu este cel mai popular din Etiopia. Asezat pe Valea Omo si in Parcul National Mago, usor de recunoscut datorita placii montata pe buza inferioara a femeilor lor.

Tribul Mursi se ocupa cu cresterea bovinelor si agricultura, dezvoltata de-a lungul malurilor raului Omo.

Femeile Mursi isi vopsesc trupurile si fetele in alb. Buzele femeilor sunt taiate la varsta de 15-16 ani pentru a li se insera in buze placi imense, determinandu-le a se intinde. Prima placa montata este una din zgura care va fi schimbata cu una de lut, inainte de a se casatori. Acest obicei monstruos pentru lumea civilizata are o puternica insemnatate in cultura lor, dand valoarea si pret deosebit femeii!!!

O legenda spune ca obiceiul placarii buzelor la femei a aparut ca forma de aparare impotriva comerciantilor de sclavi care le furau pentru a le vinde celor interesati.  Cu toate ca placile femeilor sunt unice si pictate in diverse feluri, asemeni unor veritabile piese de arta, totusi sunt purtate o scurta perioada de timp fiind  destul de grele si de incomode.

Barbatii Mursi isi vopsesc trupul si fetele in alb, la fel ca femeile lor. Pentru a se casatori, trebuie sa treaca un test destul de dur: inarmat cu bete, lupta impotriva unui adversar. Invingatorul este luat de un grup de femei care hotaraste cu cine se va casatori. Barbatii practica ritualuri de sacrificiu  marcand uciderea unui inamic. Cel care face sacrificiul este chiar ucigasul inamicului.  Alte ritualuri:  impotriva bolilor ori a unor nenorociri ce afecteaza tribul.

Deși sunt cunoscuti a fi agresivi si combativi, membrii tribului Mursi sunt mai mult decât fericiți si vă permit să faceti fotografii impreuna cu ei in schimbul unei taxe perceputa pentru fiecare poza 🙂

A lady from the Karo Tribe Ethiopia ethiopia Ethiopian tribe Bodi tribe Ethiopian portrait hamer girl - ethiopia hamer girl, turmi market hamer woman with shells hamer-girl-turmi-ethiopia-tribe-omo-valley-africa-canon-40d-pascal-mannaerts lets-travel-to-ethiopia-with-miro-may-omorate-daasanach-tribe lets-travel-to-ethiopia-with-miro-may-turmi-karo-tribe Man-from-Karo-Tribe-Ethopia-by-Enzie-Shahmiri Miss_Bichoni_Bodi_tribe_Ethiopia Miss_Ouarsa_Karo_tribe_South_Ethiopia Mr Cool - Ethiopia mursi tribe1 mursi tribe 6 mursi_01_ETIOPIE mursi_ETIOPIE mursi_tribe_of_ethiopia_by_achimstyle-d4h3tv8 mursi-tribe-ethiopia-4 mursi-tribe-ethiopia-11 sergio-pessolano-ethiopia-mursi-004-et07-06 sergio-pessolano-ethiopia-mursi-006-et07-08 sergio-pessolano-ethiopia-mursi-007-et07-09 sergio-pessolano-ethiopia-mursi-008-et07-10 sergio-pessolano-ethiopia-mursi-009-et07-11 sergio-pessolano-ethiopia-mursi-010-et07-12 sergio-pessolano-ethiopia-mursi-020-et07-21 sergio-pessolano-ethiopia-mursi-021-et07-22 sergio-pessolano-ethiopia-mursi-025-et07-26 sergio-pessolano-ethiopia-mursi-026-et07-27 sergio-pessolano-ethiopia-mursi-027-et07-28 sergio-pessolano-ethiopia-mursi-028-et07-29 sergio-pessolano-ethiopia-mursi-029-et07-30 woman_of_mursi_tribe_omo_valley_ethiopia

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: