Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


Pino Daeni (08 noiembrie 1939 – 25 Mai 2010) a fost un ilustrator de carte italian si artist impresionist. El este cunoscut pentru stilul său de pictura in care femeia este subiectul central, in special femeia romantica și bărbatul puternic, personajele sale fiind pictate liber, fluid si in linii precise. Considerat unul dintre cei mai mari ilustratori de carte plătiti din timpul său, a creat peste 3000 de coperti de carte, afișe de film și ilustrații revista.

Pino a fost profund influențat de prerafaeliti și de Macchiaioli. După cochetarea cu expresionismul, s-a întors la rădăcinile sale impresioniste. Si-a găsit inspirația în lucrările unor artiști precum Sargeant, Sorolla, și Boldini.

Tematica sa preferata graviteaza in jurul femeilor senzuale aflate la plaja, adora interioarele budoarelor, spatiile secolului 19 in care evoca atitudinea demna si increzatoare a femeilor frumoase din acea perioada. Pino, ca o extravaganta, a pictat in ulei inclusiv  lenjeriile intime ale femeilor care-i cereau asta.

Pensula magica trasa liniile femeii subtil luminate, invaluita in umbre verzui, imbracata in rochii pastelate si fundaluri vibrante. Remarcabila este abilitatea sa de a captura expresiile trecatoare ale femeilor, miscarea trupului, a ochilor, a mainilor, adesea reproducandu-le starea lor ingandurata sau emotiile coplesitoare in asteptarea iubitilor.

Pino Daeni - Love Pino-after-midnight ANGELICA -OMAGGIO A PINO DAENI Pino - IMMERSED IN LOVE PINO DAENI59_5 PINO DAENI AA PINO DAENI_1 PINO DAENI_4 PINO DAENI_5 PINO DAENI_8 PINO DAENI_9 PINO DAENI_10 PINO DAENI_11 PINO DAENI_12 PINO DAENI_14 PINO DAENI_16

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: