Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


Andrew Atroshenko (născut în 1965 în orașul Pokrovsk, Rusia). Acceptat în 1977 la Școala de Artă pentru Copii datorita talentului sau remarcabil, Andrei a absolvit cu onoruri în 1981. Doi ani mai târziu, a intrat la Colegiul de Artă Briansk, iar în 1991 a fost acceptat la una dintre școlile de artă cele mai prestigioase din lume, Academia de Arta din St Petersburg.

În 1994, Andrew a început să participe la diverse expoziții: St Petersburg, Germania, expoziția de grup „Academia” din Sankt-Petersburg (1996), și „In memoria profesorului” (1997). După absolvirea Academiei de Arta din St Petersburg în 1999, Andrew a fost invitat in New England – SUA si inclus intr-un proiect de arta de grup numit „Bay Arts” , luand astfel parte la expozițiile și activitățile lor.

Potrivit lui Andrew, „Acest an trait in America mi-a oferit mai mult ca artist decat toti cei opt ani de studii urmati în academiile de prestigiu ale Rusiei.  Eu sunt descendent al unei familii de fermieri și am fost impresionat de peisajele din New England, și m-a impresionat cum americanii (cetatenii obisnuiti) evită sub toate formele afectarea mediului inconjurator. După ce am văzut Royo și Pino la Artexpo New York 2000, mi-am dat seama in ce direcție vreau să mearga arta mea. Dupa ce am stat un an în Statele Unite, am petrecut alti doi ani în Rusia pentru a ma perfecționa in arta mea.

În timp ce lucrarile lui Andrew au fost vandute cu succes in galeriile din Florida, California, Ohio și Arizona, artistul a luat parte la o serie de expoziții de grup și licitații în Franța, unde a dus toată munca lui de pana atunci spre a fi vânduta. Începând cu anul 2000, Andrei a lucrat cu dealerii din Europa de Vest și SUA, expune și vinde picturile sale mai ales în orașe din SUA (Carmel, Scottsdale, Palm Desert, Las Vegas si Hawaii). Două dintre tablourile lui Andrew au fost scoase la licitația Sotheby în 2002 și 2003. În 1992 Andrew s-a căsătorit cu o colega, Maria, care este acum critic de arta in St Petersburg, Rusia, si are o fiica pe nume Alexandra. La fel ca mulți artiști, Andrew are referințele sale artistice și influențele antecesorilor sai, dar soția și fiica sa sunt principala sursa de inspiratie a pasiunii sale numite PICTURA!

Andrew Atroshenko (5) Andrew Atroshenko (1) Andrew Atroshenko 91 Andrew Atroshenko (2) Andrew Atroshenko (17) Andrew Atroshenko 2 Andrew Atroshenko 16 Andrew Atroshenko (4) Andrew Atroshenko (6) Andrew Atroshenko (9) Andrew Atroshenko (10) Andrew Atroshenko (11) Andrew Atroshenko (12) Andrew Atroshenko (13) Andrew Atroshenko (14) Andrew Atroshenko (15) Andrew Atroshenko (16)

ArtScans CMYK Andrew Atroshenko 94 Andrew Atroshenko - (3) Andrew Atroshenko - (6) Andrew Atroshenko - (9) Andrew Atroshenko - (15) Andrew Atroshenko - (19) Andrew Atroshenko - (27) Andrew Atroshenko - (28) Andrew Atroshenko -(1) andrew-atroshenko-21 andrew-atroshenko-136 Andrey Atroshenko1 Andrey Atroshenko3 Andrey Atroshenko7 Andrey Atroshenko12 Andrey Atroshenko Knowing Shimmering Light

Comments on: "Andrew Atroshenko – pictura figurativa moderna rusa" (2)

  1. Cred ca admiram acelasi maestru… 🙂
    Minunat !

    Apreciază

  2. E minunat, intr-adevar.

    Apreciat de 1 persoană

Cu tălpile prin rouă...