Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


Boris Dubrov, pictor, sculptor si grafician, s-a născut la Sankt Petersburg în 1979. La vârsta de cinci ani si-a surprins părinții prin abilitățile sale artistice, asa ca au decis să-l duca la scoala de arta unde si-a imbunatatit cunoștințele necesare in ale picturii si graficii, dezvoltate mai târziu la un nivel profesional.

În 1994, Boris a intrat la liceul de arta „Kupchino” unde, în timpul studiilor, a devenit interesat de suprarealism. Administrația liceului i-a organizat prima expozitie a lucrarilor sale în domeniul suprarealismului.

În 1997 Dubrov a ajuns în Israel si a aderat la Forțele Israeliene de Apărare, servindu-si patria nativa timp de trei ani. După armata, în 2002, a castigat premiul „Young Artist” la un concurs în Israel.

În 2003, a făcut cunoștință cu un maestru – Itshakh Cheskelson –  axat pe stilul Judaik și impreuna s-au interesat de cultura poporului evreu astfel incat s-o reprezinte in lucrarile lor ulterioare. Tablourile sale infatiseaza multe imagini dedicate subiectului de viață mestechko – specific poporului evreu de dinainte de război.

În 2004 a luat parte la expozitia pe tematica suprarealista de la Universitatea evreiasca din Ierusalim. Mai târziu, în anul 2005, a avut loc expoziția sa personală în Ashdod care s-a soldat cu mare succes si faima in toata tara. De atunci, picturile sale se regăsesc în colecții particulare.

În același an, Boris a luat parte la expozitia  „Salon des Artistes Fransas” de la Paris, urmata de expoziția Dubrov`s” Judaika Art „din New-York, în 2005, in 2006 expune la Universitatea Ebraică din Ierusalim si drumul sau nu s-a oprit aici.

Gama creatoare a artistului este larga si versatila. Lucrarile sale sunt aerisite, ușor și frecvent ireale. Stresul nu rezida din obiectul tabloului ci din imaginea completa a sa. Mediul este in sine un miraj care se dizolva in ochii privitorului.

Creativitatea artistului Dubrov este mare și are multe fețe. Puteți găsi aici originalitatea Judaika, clasicismul sever precum și suprarealismul care acoperă elementul erotic in peisaj. Stăpânirea lui pictura este la fel de strălucita și de dezvoltata în toate genurile pe care le abordeaza

Beautiful girl along-the-wall Boris Dubrov 2 Boris Dubrov 1 unddffdtitled-bmp 86210205_v Boris Dubrov9 Boris Dubrov 3 boris dubrov 19 boris dubrov 24 Boris Dubrov is a famous Israeli artist,1 Boris Dubrov Boris_Dubrov_violin boris-dubrov-9 Chess 2 (Boris Dubrov) chessplayers_36x24 Discussion (Boris Dubrov) Dubrov1 Dubrov, 2010 Dubrov, Boris - Alef-bet, 2009 DubrovBig2 DubrovBig2dg DubrovBig2iikkk DubrovBig2nnn DubrovBig25555555 DubrovBig fiddler_cc2 Kids time (Boris Dubrov) klezemer-boris-dubrov klezmer_fin klezmers Lesson7 manreading_cc2 SoundingtheShofar the-room-of-light Thethreesons thumbDubrovBig2

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: