Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


Édouard Leon Cortès, (1882-1969) a fost un artist post-impresionist francez de origine franceză și spaniolă. El este cunoscut sub numele de „Le Parisien Poete de la Peinture” sau „Poetul parizian al picturii„, din cauza diverselor sale peisaje urbane pariziene, care reflecta toate anotimpurile precum si splendoarea sau tacerea  noptilor.

La vârsta de 17 ani, Édouard a inceput studiile la Ecole des BeauxArts din Paris. Prima sa expozitiein 1901 – i-a adus recunoașterea imediată. Cortés a subliniat perfect independența si libertatea de expresie.

Lucrarile sale au fost expuse în primul rând în America de Nord (în 1945) și ulterior a obținut un succes rasunator. În ultimul său an de viață a fost distins cu prestigiosul Prix AntoineQuinson de la Salonul de Vincennes.

edouard_leon_cortes_theatre_du_vaudeville1 triumphal-arch-view Boulervard Bonne Nouvelle boulevard-de-la-madeleine CorteRuer cortes-paris-4 ECortes - La Rue de Rivoli edouard cortes - placev endome Edouard Cortes-Place de Clichy Edouard Léon - Place_st._michel_christmasjpg Edouard Leon Cort_s - L__toile Edouard Leon Cort_s - La Madeleine_ Twilight Edouard Leon Cortes - La Place du Tertre et le Sacre Coeur Edouard_Leon_Cortes2 Edouard_Leon_Cortes edouard_leon_cortes_ place_st_michel_notre_dame edouard_leon_cortes_-(15) edouard_leon_cortes__boulevard_de_la_madeleine edouard_leon_cortes__the_pantheon edouard_leon_cortes_a_chatelet edouard_leon_cortes_arc_de_triomphe1 edouard_leon_cortes_arc_de_triomphe edouard_leon_cortes_arc_de_triomphe_neige edouard_leon_cortes_avenue_de_lopera edouard_leon_cortes_boulevard_de_la_madeleine1 edouard_leon_cortes_boulevard_de_la_madeleine_winter edouard_leon_cortes_champs_elysees_lido edouard_leon_cortes_flower_market_madeleine edouard_leon_cortes_-jardin-des-tuileries edouard_leon_cortes_l'arc_de_triomphe1 edouard_leon_cortes_les_bouquinistes_de_notre_dame edouard_leon_cortes_les_grands_boulevards edouard_leon_cortes_place_de_la_madeleine_paris edouard_leon_cortes_place_du_  tertre Sacre-Coeur edouard_leon_cortes_porte_st_denis_1905 edouard_leon_cortes_quai_des_tournelles edouard_leon_cortes_rue_royale_madeleine_wm edouard_leon_cortes_theatre_du_chatelet edouard_leon_cortes_theatre_du_vaudeville1 edouard_leon_cortes_theatre_du_vaudeville edouard-cortes-rue-de-la-paix-rain edouard-cortes-st-denis edouard-cortes-street-scene-of-the-pont-neuf edouard-leon-cortes1 S4315 Gare de L'Est L'arc De Triomph lopera,_paris-large Marche Aux Fleurs, Place De La Madeleine, Paris Place de La Bastille Place Vendome in The Rain place-de-la-madeleine-4 Poetul parizian al picturii Porte-St-Martin-Edouard-Leon-Cortes-100-Hand-Painted-Oil-Painting-Repro-Museum-Quality-Gift triumphal-arch-1

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: