Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


Eduardo Leon Garrido (Madrid, 1856 – Caen, 1906) a fost un pictor spaniol renumit. Eduardo a început studiile la Școala de Pictură din Madrid și ca ucenic în atelierul lui Vicente Palmaroli. A călătorit la Paris, trimis de Consiliul de la Madrid, unde a participat la atelierul de pictura a lui Raimundo Madrazo. Mai târziu a călătorit în Italia unde a luat contact cu alti pictori spanioli din Veneția. În 1905 a fost numit profesor la Școala de Arte și Meserii din Varennes si a rămas în Franța tot restul vieții sale. Fiul său, Louis-Edouard Garrido, a fost de asemenea pictor.

Stilul lui Garrido este influentat de impresionism, unii critici comparandu-l cu Manet. Opera sa este dedicată temelor traditionale, abordand in special portretistica femeilor elegant imbracate in haine stil „Belle Epoque” sau reda scene galante din acea perioada.  Garrido s-a bucurat de mare succes in timpul vietii sale și a expus la Paris, Londra si Munchen.

Unele dintre picturile sale pot fi văzute în Museo del Prado (Madrid), Muzeul Național de Arte Plastice (Argentina), Muzeul de Arte Frumoase din Bilbao si in diverse colectii particulare.

Girl on the terrace Girl reading a letter In The Boudoir Retoques finales (Finishing Touches) Am Fenster Eduardo_Leon_Garrido_Die_Tanzvorführung El Descanso (The Model's Repose) La Belle Guitariste La farandole (2) looking at an album Lost in thought Pearl Portrait of a Young Lady Portrait of the Artist's Wife ...

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: