Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


Fabio Fabbi s-a născut în Bologna, Italia în 1861 si a decedat in 1946. Ca tânăr, s-a înscris la Academia di Belle Arta din Florența, a studiat sculptura și pictura în anii 1880, castigand premii la ambele categorii. După studiile sale, Fabio a călătorit la Paris, Munchen, și în cele din urmă in Egipt. La întoarcere în Italia, s-a dedicat exclusiv picturii si a fost onorat cu distincția de profesor la Academia de Arta. Fabbi a pictat portrete de odalisce și bazaruri arabe, lucrarile sale fiind bine primite de public. Picturile sale au fost considerate comerciale in timpul vietii lui de aceea a reușit să picteze si sa vanda mai multe lucrări decât mulți dintre pictorii contemporani din Italia.

Dupa 1884, Fabbi a participat cu regularitate la expoziții în Torino, Milano și Florența, câștigand popularitate și laudă mai ales ca lucrările sale erau pline de culoare și amuzante. Desi subiectele lucrarilor lui nu au fost italienesti, publicul i-a apreciat tehnica impresionistă castigand foarte multi bani din vanzarea lor. Cele mai multe dintre picturile sale au fost inspirate din vizita sa la Cairo (1886).

Fabio Fabbi fabio-fabbi-a-reflecting-pool Fabio Fabbi0 Fabio Fabbi1 Fabio Fabbi4 Fabio Fabbi05 Fabio Fabbi6 Fabio Fabbi8a Fabio Fabbi9 Fabio Fabbi11 Fabio Fabbi34 Fabio Fabbi47 Fabio Fabbi56 Fabio Fabbi71 Fabio Fabbi73f Fabio Fabbi75 Fabio Fabbi91 Fabio Fabbi98 Fabio Fabbi 0e Fabio Fabbi 4f7 Fabio Fabbi 9 Fabio Fabbi - Dance of Tamburine Fabio Fabbi - Girls of the Harem Fabio Fabbi - Slave Auction Fabio Fabbi (1861-1946) Fabio Fabbi_9 Fabio Fabbi_swept-off-her-feet Fabio Fabbibf2 Fabio Fabbie0

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: