Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


John Singer Sargent (12 ianuarie 1856 -14 aprilie 1925) a fost un artist american, considerat „maestrul sef al pictorilor portretisti ai generatiei sale” pentru evocările sale de lux din epoca edwardiană.

De-a lungul carierei sale, a creat aproximativ 900 de picturi in ulei si mai mult de 2.000 de acuarele, precum și nenumărate schițe și desene in carbune. De asemenea, a adunat mai multe documente interesante dupa ce a efectuat o călătorie in jurul lumii, de la Veneția la Tirol si Corfu, in Orientul Mijlociu, Montana, Maine, și Florida.

Părinții lui au fost americani, dar el s-a scolarizat în Paris, înainte de a se muta la Londra. Sargent s-a bucurat de recunoastere internationala ca portretist, deși uneori a fost controversat iar criticii afisau o oarecare rezerva.

La Salonul de la Paris, „Portretul doamnei X” a fost tabloul care i-a consolidat poziția ca pictor de societate, dar  lucrarea a generat un alt scandal. De la început munca sa a fost caracterizată prin usurinta cu care aborda tehnici remarcabile in manuirea pensulei. Spre finele vietii a fost admirat si de critici care, pana atunci il priveau drept un pictor superficial.

Sargent a pictat mai ales portrete desi uneori era atras si de peisaje care familiarizau cu impresionismul. Spre sfarsitul vietii, Sargent si-a exprimat ambivalenta in arta, pictand atat portrete cat si pictura murala. Cea mai mare parte a vietii sale a trait-o in Europa.

John_Singer_Sargent_-_Morning_Walk the-marchioness-curzon-of-kedleston-1925 beatrice-townsend fenimoresargent300 John Singer Sargent-58 John Singer Sargent - Cora Countess of Strafford Jacques Barenton John Singer Sargent - Mrs. Carl Meyer and Her Children John Singer Sargent (American Painter, 1856-1925) - The Honourable Victoria Stanley John Singer SARGENT Almina, daughter of Asher Wertheimer john_singer_sargent john_singer_sargent-rosina_1878 John-Singer-Sargent - 74) John-Singer-Sargent -  (16) John-Singer-Sargent - (3) John-Singer-Sargent - (4) John-Singer-Sargent - (20) John-Singer-Sargent - (22) John-Singer-Sargent - (24) John-Singer-Sargent - (52) John-Singer-Sargent - (77) john-singer-sargent-madame-paul-poirson-the-detroit-institute-of-arts maud-coats-1906 Miss_Priestley mrs-henry-white-1883 mrs-huth-jackson-clara-annabel-caroline-grant-duff-1907 Nancy_Viscountess_Astor_by_John_Singer_Sargent nonchaloir Portland_000 portrait-of-lady-helen-vincent-viscountess-d-abernon-1904

Sargent - Lady Eden

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: