Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


Alessandro Turchi (1578 – 22 ianuarie 1649) a fost un pictor italian de la începutul erei baroce, născut și activ în principal în Verona, mai târziu se mută la Roma unde trăieşte până la sfârşitul vieţii. Turchi a fost cunoscut sub numele de Alessandro Veronese sau după porecla L’Orbetto.

Turchi a fost instruit inițial de Felice Riccio (IL Brusasorci) în Verona. Prin 1603 deja lucra ca pictor  independent. În 1606-1609, Turchi a pictat obloanele orgii Academiei Filarmonica din Verona.  După moartea lui Brusasorci în 1605, Turchi și colegul său pictor Pasquale Ottino finalizează o serie de pânze ale maestrului lor decedat. În 1610, completeaza cu picturi un altar din biserica Adormirea Maicii Domnului din San Luca – Verona. În 1612, Comisiile Breslei Aurarilor Veronezi îi solicită lui Turchi să picteze pe un altar Madonna şi Sfinţii, astăzi pictura fiind pierdută.

'Jael_and_Sisera'_Alessandro_Turchi,_Dayton_Art_Institute Alessandro_Turchi_-_Saint_Agatha_Attended_by_Saint_Peter_and_an_Angel_in_Prison_-_Walters Alessandro Turchi (1578 - 1649) Alessandro_Turchi_001 Alessandro_Turchi_(L'Orbetto)_-_The_Raising_of_Lazarus Turchi saint-agnes-protected-by-an-angel-alessandro-turchi The lamentation over the dead christ

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: