Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


William Clarke Wontner ( 17 ianuarie 1857, Stockwell, Surrey – 23 septembrie 1930, Worcester ), a fost un pictor portretist englez cufundat în academia clasicismului și romantismului .

Wontner s-a nascut in Stockwell, Surrey, fiul arhitectului si designerului celebru William Hoff Wontner (1814-1881) și a Catherinei Smith .

Sub tutela tatălui său, Wontner a lucrat cu John William Godward (1861-1922), un exponent remarcat datorita stilului sau greco-roman. Cei doi au fost destinati parca să devină buni prieteni.

Wontner a fost un pictor relativ minor, facand parte din mișcarea neo- clasica din Anglia, condusa de Alma – Tadema.  Stilul său a favorizat seducătorarele femei languroase, imbracate in tesaturi drapate, creandu-le intru-catva un aer orientalist. Operele sale au fost expuse la Academia Regală in 1879, la Societatea artistilor britanici și la Institutul Regal al Pictorilor în culori de apă. Când Galeria Grosvenor s-a închis în 1890, Wontner a expus la Galeria Noua.

Wontner a fost casatorit cu Jessie Marguerite Keene (1872-1950), fiica lui Charles Joseph Keene, la 07 iunie 1894 , la Priory Biserica Sf. Dominic , Naverstock Hill în Hampstead . Cuplul nu a avut copii . Wontner a fost îngropat pe 26 septembrie 1930 la Ripple în Worcestershire.

Wontner_The-Turban elegant-beauty-old-painting William Clarke Wotner80 william clarke wontner8 William_Clark_Wontner wontner-egyptian-beauty William Clarke Wotner 1857-1930 William Wotnner  - Lady William_Clarke_Wontner11 Wontner_A_Classical_Beauty

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: