Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


Alfred Elmore RA (1815-1881) a fost un istoric și pictor victorian. S-a născut în Cork , Irlanda , fiul lui Dr. John Richard Elmore, un chirurg care s-a retras din armata britanică în Clonakilty .

Familia sa s-a mutat la Londra, unde Elmore a studiat la Academia Regală de Arte. Lucrarile sale timpurii au fost în stilul trubadurului Richard Parkes Bonington, dar dupa absolvire, a trecut la tematici religioase. Între 1840 și 1844 Elmore a călătorit în Europa, a vizitat Munchen, Veneția, Bologna și Florența .

Elmore era membru al unui grup de tineri artiști care s-au considerat urmașii ai lui Hogarth și David Wilkie .

Cele mai multe dintre lucrările sale de mai târziu au avut tematici istorice .

Până la sfârșitul anilor 1860, Elmore a făcut trecerea de la subiecte de tip Hogarthian spre stilul clasic influențat de Edward Poynter și Lawrence Alma – Tadema. De asemenea, el a pictat si tablouri cu tematici arabe deoarece la acea vreme arta orientală era în vogă.

Elmore suferit de nevralgie o mare parte din viața sa și în ultimii săi ani a devenit șchiop după o cădere de pe cal. A murit de cancer în ianuarie 1881 și a fost înmormântat în cimitirul Kensal Green de la Londra .

The Rose Alfred Elmore _an-eastern-model-1878 Alfred Elmore - Pompeii Alfred Elmore1 A-Greek-Ode The Proposal - Alfred Elmore Alfred Elmore11 Alfred ELMORE - The Novice Alfred Elmore -discovered Alfred ELMORE Much Ado About Nothing 1846 Alfred ELMORE Scene from The Two Gentlemen of Verona Alfred ELmore_on-the-brink-1865 Alfred_Elmore_-_Pompeii,_A.D._79_-_Google_Art_Project alfred_w_elmore_ra_the_story_of_florence_from_the_de_cameron alfred-elmore_the_invention_of_the_combing_machine Alfred-Elmore-xx-Dorothy-Vernons-Doorway-Haddon-Hall-xx-Walker-Art-Gallery-Liverpool (c) Fylde Borough Council; Supplied by The Public Catalogue Foundation Lucrezia Borgia

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: