Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


Louise Élisabeth Vigée Le Brun (Marie Elisabeth Louise, nascuta pe 16.04.1755, decedata pe 30.03.1842), cunoscuta si ca Madame Lebrun, a fost o pictorita franceza și este recunoscuta ca fiind cea mai importanta pictorita a secolului al 18-lea.

Stilul ei este în general Rococo, spectaculos si îmbinat cu neoclasic. Vigée Le Brun nu poate fi considerată – totuşi – o pictorita neoclasica pura, cu toate acestea, ea picteaza mai ales portrete ale femeilor imbracate în rochii neoclasice. Alegerea culorilor și stilului rococo atrage clientela feminină din lumea înaltă a societăţii. Celebrul sau tablou o înfăţişează pe Maria Antoanetta în 1783.

Vigée-Lebrun_Marie_Antoinette_1783 2-elisabeth-vigee-lebrun-old-paintings 3-elisabeth-vigee-lebrun-old-paintings 4-elisabeth-vigee-lebrun-old-paintings 5-alexandra-princess-of-wales-old-painting 13-pavel-stroganov-old-painting 14-portrait-of-leopold-prince-old-painting 15-prince-andrei-obolensky-old-painting 16-best-old-paintings-elisabeth-vigee-lebrun 18-elisabeth-vigee-lebrun-old-paintings 18-ingres-princess-albert-de-broglie-old-painting A Young Girl called Princess Charlotte Anna_Alexandrovna_Galitzin,_nee_Gruzinsky best-oil-portraits-elisabeth-vigee-lebrun Elisabeth_Vigée-Lebrun_-_Lady_Hamilton_as_Ariadne elisabeth-vigee-lebrun-Portrait of princess Alexandra Golitsyna and her son Piotr elisabeth-vigee-lebrun-Self portret with her daugher Lucie, 1786 The_bather,_by_Vigée-Lebrun,_1792

 

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: