Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


Winslow Homer (24 februarie 1836, Boston, Massachusetts – 29 september 1910) fost pictor peisagist american și printmaker, cel mai bine a fost cunoscut pentru subiectele sale marine. Winslow este considerat unul dintre cei mai de seamă pictori ai secolului al XIX-lea din America și totodată o figură proeminentă a artei americane.

Homer a avut o copilărie fericită, a crescut mai ales în mediul rural din Cambridge, Massachusetts. A fost un elev mediu, dar talentul său artistic a fost observat din primii ani de şcoală.


În mare parte autodidact, Homer a inceput cariera lucrand ca ilustrator comercial,  ulterior a trecut la pictură în ulei și a produs opere de studio majore, caracterizate prin greutatea și densitatea exploatarii mediului înconjurător. De asemenea, el a lucrat extensiv în acuarelă, creând o operă fluidă și prolifică, abordând teme de vacanță sau de lucru.

Homer a murit în 1910 la vârsta vârsta de 74, în studioul lui Prouts Neck şi a fost înmormântat la Cambridge, Massachusetts.

homer_winslow_girl_in_a_hammock WinslowHomer-TheNooning homer_boyfishin The_Milk_Maid_by_Winslow_Homer,_1878 Brooklyn_Museum_-_Fresh_Air_-_Winslow_Homer_-_overall homer-eagle-head1870 the-carnival undertow-winslow-homer Weaning the Calf, by Winslow Homer Winslow Homer18 Winslow Homer - Facing Nature Winslow Homer - fresh-eggs-1874 Winslow Homer - Girl Seated Winslow_Homer_-_Breezing_Up_(A_Fair_Wind)_-_Google_Art_Project Winslow_Homer_-_Cloud_Shadows winslow_homer_-_the_whittling_boy winslow_homer_pitching_quoits_1865

 

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: