Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


zodie
Universul este format din elemente naturale de bază cum ar fi vântul, apa, pământul, aerul şi căldura. Muzica are la bază sunetul și este orientată pe ritm. Sunetul emană din fuziunea a două elemente naturale: vântul şi căldura. Factorul comun dintre astrologie și muzica este însăşi originea lor: au în componenţă aceleaşi elemente de bază.Astrologia și muzica sunt interfeţele măsurării timpului. Astrologia divide cerul în 12 semne zodiacale şi muzica are cele 12 note muzicale.

Relația dintre astrologie si muzica este una foarte veche. Zodiacul este format din 12 semne şi conţine 12 tonuri. Astrologia folosește, la fel ca şi muzica, conceptele de armonie și dizarmonie. Pitagora a fost primul care a descoperit muzica sferelor iar Keppler a fost unul dintre primii oameni de ştiinţă care a făcut conexiunea între astrologie şi muzică.

Zodie – Notă muzicală – Instrument – Culoare

Berbec – Do – Orga – Roşu
Taurul – Do minor – Percuţie – Roşu-Oranj
Gemenii – Re Major – Flaut – Oranj
Rac – Re minor – Chitară – Galben – Oranj
Leu – Mi Major – Clopot – Galben
FecioaraFa – Xilofon – Verde
Balanta – Fa Major – Saxofon – Verde-albăstrui
Scorpion – Sol – Bass – Albastru
Sagetator – Sol Major – Sitar – Albastru
Capricorn – La – Pian – Albastru-Indigo
Varsator – La Major – Fagot – Violet
Pesti – Si Bemol – Vioara – Purpuriu, Violet-roşcat

Muzica recalibrează câmpurile energetice perturbate în astral permiţănd vindecarea fizică şi psihică a persoanei prin reconectarea sa la Univers şi natură. 

Planetele şi muzica

Marte: Mesagerul războiului – Muzica începe puternic cu o suită de note şi ritmuri de percuţie. Crează o stare de dominare, forţă, duritate, finalizându-se în tonuri funebre.

Venus: Aducătorul de Pace – Muzica este paşnică, romantică, conferă relaxare psihică generată de coarne şi alte instrumente de alama dar şi de suava harpa. Sunetele par a fi celeste iar finalul melodiei este de-a dreptul eteric.

Mercur: Aripile Mesagerului – ritmuri jucăuşe şi instrumente diverse.

Jupiter: Mesagerul Bucuriei – Începe cu tonuri înalte şi se modifică rapid într-o diversitate de tonuri, specifice instrumentelor de suflat, în special flautul sau naiul. Crează senzaţia de petrecere, festivitate şi bună-dispoziţie.

Saturn: Aducătorul Bătrâneţii – Melodia duce inevitabil la un punct culminant cu note lungi de clopote infernale ce seamănă cu sunetul ceasului de dimineaţă sau cu apelul de la biserică.

Planetele exterioare Uranus, Neptun şi Pluto sunt mult mai sensibile la infinitatea spaţiului. Vibrațiile lor corespund profunzimii, notele lor s-au pliat pe bassul orgilor şi crează fundamentul compoziţiei muzicale.

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: