Aş vrea să fac cu tine ceea ce face primăvara cu cireşii…


În ultimii ani se discută foarte mult despre Libertate: a omului, a spiritului, a politicilor de stat, a organizaţiilor private etc.  însă, majoritatea vorbitorilor se pierd în explicaţii şi filosofii goale de conţinut dar perfect valabile pentru manipularea minţilor umane.

Libertatea absolută înseamnă LIPSA DEPENDENŢELOR DE ORICE FEL. Or, în societatea actuală (şi nu numai), omul, prin natura sa complexă, depinde de o multitudine de factori iar regele tuturor dependenţelor este BANUL! Fără bani, nicio fiinţă umană nu poate supravieţui. Aşa a fost construită şi structurată societatea. Banul a distrus spiritualitatea umană şi tot el ne va nimici specia.

Dacă priviţi puţin la Piramida lui Maslow, veţi înţelege mai uşor de ce omul NU poate fi niciodată complet liber. Întotdeauna va depinde de ceva anume: de bani, de job, de casă, de familie, de succesul profesional, de gadgeturi… În cazul în care aveţi dubii, întrebaţi-vă prietenii dacă şi cât ar rezista fără mobil, laptop, tabletă sau telefon? Puneţi-vă aceeaşi întrebare şi dvs. Ce aţi aflat? Greu….hmmm…

Există şi dependenţe implicite fiinţei (indiferent de rasă) ce nu pot fi substituite (cel puţin deocamdată): aerul curat – pentru respiraţie – şi nevoia de hrană.

Piramida lui Maslow

Astfel, constatăm că Libertatea absolută îmbracă forma unui concept abstract, profund iluzoriu şi intangibil. Micile libertăţi nu definesc ideea de Libertate concretă ci sunt simple firimituri din tortul preţios al vieţii despre care vorbim de sute de ani şi pe care nu-l vom gusta niciodată. Omul poate fi liber doar cu gândul, restul… e poezie.

Cu tălpile prin rouă...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: